Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
[email protected]
4497 5300
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Behandling af paradentose – sådan er dine muligheder

Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der også går under navnet ”de løse tænders sygdom” – og det er der god grund til. I fremskreden tilstand vil paradentose nemlig gøre tænderne løse og i værste fald lede til tandtab.

Da tænder både er vigtige redskaber og centrale for vores udseende, er der god grund til at undgå, at tilstanden når så vidt. Men hvad gør man for at undgå at blive ramt? Og kan paradentose helbredes? Alt dette giver vi dig svaret på herunder.

Årsagen til paradentose

Paradentose skyldes, at bakterier er trængt ind i tandkødet, hvorfra de har fået adgang til væv og knogle. Her kan de forårsage mange skader og nedbryde det vævsmateriale, der holder tænderne fast.

Har din tandlæge konstateret, at du lider af paradentose, er der to måder at gribe tilstanden an på. Hvilken af de to muligheder, der egner sig til behandling af din paradentose, afhænger af sygdommens stadie og omfang. Men vigtigst af alt: Paradentose kan behandles!

Paradentosebehandling – to muligheder

Dybdegående tandrensning

Er din paradentose i et tidligt stadie, vil vi foretage behandling ved at lave en grundig tandrensning. Ved hjælp af blandt andet håndinstrumenter vil vi rense tandkødslommerne i dybden for bakterier, og vi vil ligeledes fjerne tandsten under tandkødet.

Paradentoseoperation

Er paradentosetilstanden mere fremskreden, kan det være nødvendigt at foretage en operation. Paradentose behandles kirurgisk ved at løfte tandkødet for at opnå bedre adgang til samt mulighed for at fjerne bakteriebelægninger under tandkødet. Her vil vi også fjerne betændelsesvæv, tandsten samt udglatte tandrødderne, så du har de bedste betingelser for at slippe af med din paradentose.

En paradentoseoperation foregår under lokalbedøvelse, så du ikke mærker smerter undervejs.

Forebyg paradentose

Det bedste, du kan gøre for at forebygge paradentose, er at børste dine tænder grundigt to gange dagligt samt supplere med tandtråd. Paradentose opstår nemlig på baggrund af tandkødsbetændelse, og undgår du tandkødsbetændelse med grundigt renhold, undgår du således også paradentose.

Derfor er instruktion i god og korrekt tandbørstning også en central del af behandlingen af paradentose.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00

Åbningstider

Mandag 08.00 - 15.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 14.00

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej