Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
[email protected]
4497 5300
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Hvordan ser begyndende huller ud?

Huller i tænderne er noget, vi alle ønsker at undgå. Ikke alene fordi det er skadeligt for tænderne og kræver behandling hos tandlægen, men også fordi det kan give smerter og gener.

Det bedste, du kan gøre for at undgå huller i tænderne, er at prioritere forebyggelse højt. Dette gør du blandt andet ved at have en god tandhygiejne, spise sundt uden for meget sukker og ikke mindst holde øje med begyndende huller.

Jo tidligere huller opdages, desto bedre er udsigterne til at minimere følgerne. Derfor præsenterer vi dig nedenfor for en række kendetegn ved begyndende huller, så du selv kan være opmærksom på, om du er ved at udvikle et hul.

3 kendetegn ved begyndende huller

  1. Hvide rander langs tandkødet
  2. Mørke områder på tændernes overflade – enten sorte, grå eller brune pletter
  3. Opløsning af emalje – kan vise sig ved, at et mindre stykke tand knækker af.

Udover at kigge efter kan også det at mærke efter hjælpe dig med at opdage begyndende huller: Gør det ondt, når du spiser noget varmt, koldt, sødt eller surt kan du være ved at udvikle eller allerede have et hul i en tand.

De fleste begyndende huller kan forsvinde af sig selv gennem optag af kalk i spyttet. Den altafgørende forudsætning for, at dette kan ske, er, at du holder dine tænder rene.

Få syn for sagen med røntgenbilleder

Begyndende huller er langt fra altid til at se med det blotte øje. Mange huller opstår nemlig mellem tænderne, og derfor kan det være vanskeligt for dig at opdage de begyndende huller, før de har udviklet sig.

Heldigvis findes der gode metoder til at opdage sådanne begyndende huller. På røntgenbilleder er det muligt at opdage huller i et tidligt stadie, og dette er derfor en af grundene til, at vi anbefaler alle vores patienter regelmæssigt at få taget nye røntgenbilleder. En røntgenundersøgelse spiller således en stor rolle i opdagelsen af begyndende huller og ikke mindst behandlingen af disse.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00

Åbningstider

Mandag 08.00 - 15.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 14.00

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej