Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
[email protected]
4497 5300
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Hvor lang tid tager en rodbehandling?

Nogle rodbehandlinger kan klares på én dag, mens andre forløber over længere tid. Denne varierende behandlingstid er meget normal og skyldes forskellige grader af kompleksitet i behandlingerne. Derfor stiller mange patienter os spørgsmålet: Hvor lang tid tager en rodbehandling?

Til dette kan vi kun svare, at det afhænger af den enkelte tand, og af denne grund giver vi altid individuelle vurderinger af, hvor lang tid en behandling vil strække sig over.

Rodbehandling på én dag

En tand kan rodbehandles af flere årsager. Den typiske er en betændelse i tandnerven forårsaget af et dybt hul, men tænder rodbehandles også ofte, hvis de er revnede, eller hvis en patient har tandpine.

De fleste rodbehandlinger færdiggøres samme dag. Her vil vi bore et hul i tanden og ved hjælp af tynde rodfile fjerne betændelse og rense tandkanalerne. Hvis det er nødvendigt, fjerner vi også dødt nervevæv. Efterfølgende fylder vi tanden op med en rodcement og afslutter behandlingen med at lave en plastfyldning.

Herefter er rodbehandlingen færdig. Var den behandlede tand svag inden behandlingens start, kan rodbehandlingen have svækket den yderligere. Derfor kan det i nogle tilfælde være fordelagtigt at få lavet en krone på tanden – men det behøver ikke gøres samme dag.

Rodbehandling over flere uger

Men det er ikke altid, at en rodbehandling kan klares på én dag. Nogle tænder er mere medtagede end andre, og derfor kan de have behov for længere og mere omfattende udrensning. Alle bakterier skal fjernes, før roden kan fyldes.

I sådanne tilfælde kan en rodbehandling strække sig over flere uger. I løbet af denne tid vil du som patient blive indkaldt til flere behandlinger – typisk mellem 2 og 4 besøg – hvor tanden hver gang vil blive skyllet og renset, inden den til sidst bliver lukket på normal vis.

For at skåne tanden i tiden mellem udrensningerne, vil der blive lavet en midlertidig fyldning. Denne fyldning gør også, at du kan bruge tanden med kun få gener, mens behandlingen står på.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00

Åbningstider

Mandag 08.00 - 15.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 14.00

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej