Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
[email protected]
4497 5300
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Smerter og ømhed efter rodspidsoperation

Står du over for en rodsspidsoperation? Så kan det være rart at vide på forhånd, hvor mange smerter, du kan forvente.

En rodspidsoperation foretages, når der er udbrudt betændelse i en af de bikanaler, som rodkanalen består af. Selvom der foretages rodbehandling, er der risiko for, at bakterier i disse bikanaler forbliver i tanden, og der er således, hvis rodbehandling ikke er tilstrækkeligt, at vi må ty til rodspidsoperation.

Smerter umiddelbart efter behandling

Da en rodspidsoperation er et kirurgisk indgreb, er det naturligt, at du vil føle milde smerter og ubehag i det behandlede område, når operationen er overstået.

Smerter efter rodspidsoperation skyldes, at der er blevet lagt et fint snit i tandkødet, boret et hul i den yderste knogledel og betændelse i rodspidsen er blevet fjernet. Behandlingen er altså mere kompliceret end en almindelig cariesbehandling, og derfor er lettere smerter efter en rodsspidsoperation normalt.

For at holde smerterne på et minimum kan du vælge at tage nogle smertestillende tabletter. Disse giver vi dig som regel med efter behandlingen.

Fra smerter til ømhed

I takt med at det behandlede område kommer til sig selv, og både helingen af tandkød og knogle begynder, vil du opleve, at dine smerter efterhånden går over i ømhed. Når du blot føler ømhed efter rodsspidoperation, er det altså et tegn på, at helingen er godt på vej.

Det bedste, du kan gøre for at optimere helingsprocessen, er at skylle munden i klorhexidin et par gange dagligt. Dette vil holde det opererede område rent, så området har de bedste betingelser for at hele hurtigt.

Tiltager dine smerter?

Hvis du modsat lettere ømhed oplever, at dine smerter efter rodspidsoperation tager til i styrke, bør du altid kontakte os. Vedvarende og tiltagende smerter er udtryk for, at noget er galt, og derfor er det vigtigt, at vi behandler problemet hurtigst muligt.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00

Åbningstider

Mandag 08.00 - 15.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 14.00

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej