Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
[email protected]
4497 5300
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Værd at vide om mørke pletter på tænderne

Alle mennesker ønsker at have hvide tænder, som bidrager til et flot smil. Ikke desto mindre er virkeligheden ofte en anden, og mange er kede af, at deres tænders hvide udseende er afløst af mørke og iøjnefaldende pletter.

Har du også mørke pletter på tænderne? Og kunne du tænke dig at gøre noget ved problemet? Så giver vi dig her et indblik i nogle af grundene, der kan være til, at dine tænder er plaget af mørke pletter, samt hvad du konkret kan gøre for at få et hvidere tandsæt.

Årsager til brune pletter på tænderne

Misfarvninger er en af de hyppigste årsager til, at personer henvender sig til os i forbindelse med mørke pletter på tænderne. Kaffe, the, rødvin, bær og visse krydderier er kendt for at indeholde farvestoffer, der kan lede til misfarvning af tænder. Det samme gør sig gældende for cigaretter, hvilket betyder at også rygning kan give mørke pletter på tænderne.

En anden årsag der kan være til, at du oplever at have mørke pletter på tænderne, er caries. Huller i tænderne giver sig nemlig ofte til udtryk i form af mørke pletter – enten brune, sorte eller grå – og der er derfor god grund til at være opmærksom på de mørke områder, hvis du vil opdage og have behandlet huller i et tidligt stadie.

Kun i sjældne tilfælde skyldes mørke pletter på tænderne et traume, der har udløst en indre blødning i tanden, således at denne misfarves.

Hvad kan man gøre for at komme mørke pletter til livs?

Hvis dine mørke pletter på tænderne skyldes misfarvninger, er det bedste, du kan gøre, at opretholde en god tand- og mundhygiejne. Det er vigtigt, at holde tænderne rene og fjerne bakterier og andre stoffer, der aflejres på tænderne i forbindelse med indtag af mad- og drikkevarer. Her kan en tandrensning hos tandlægen ligeledes fjerne misfarvninger. En anden mulighed er også at få foretaget tandblegning.

Skyldes dine mørke pletter derimod huller i tænderne, vil cariesbehandling og efterfølgende fyldning kunne afhjælpe problemet.

Kontakt os og få en tid til eftersyn – så vil vi foretage en individuel vurdering af, hvad der kan gøres for at fjerne netop dine mørke pletter på tænderne.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00

Åbningstider

Mandag 08.00 - 15.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 14.00

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej