Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Centralt i Måløv – Fri parkering
5 min gang fra Måløv St.

Godt at vide om rodspidsoperation

En rodspidsoperation er et kirurgisk indgreb, der er nødvendigt at foretage, hvis bakterier har skabt en betændelsestilstand i tandrodens spids. Denne opgave kan en almindelig rodbehandling ikke klare, og derfor er det nødvendigt at ty til rodsspidsoperation.

I det følgende giver vi dig et indblik i, hvordan en rodsspidsoperation foregår trin for trin. Så er du godt forberedt, hvis du skal have foretaget dette indgreb.

Sådan foretages behandlingen

Bedøvelse
For at undgå at du oplever smerter under rodsspidsoperationen, tilbyder vi altid at lægge en lokalbedøvelse.

Et snit i tandkødet
Modsat rodbehandlinger, hvor der renses ned gennem rodkanalerne, fjerner vi ved en rodsspidsoperation betændelsen ved at gå ind gennem roden. Dette kræver, at vi lægger et lille snit i tandkødet. Men udover tandkødet dækker også den yderste del af knoglen for tandrødderne. Derfor er det også nødvendigt at bore et lille hul i knoglen.

Betændelsen fjernes
Når der er opnået adgang udskrabes betændelsen forsigtigt, og tandens rodspidser udglattes. For at undgå at der opstår betændelse efter endt behandling, er vi omhyggelige i udrensningen.

Fyldning
Da der er boret et hul i tandens rod, er det nødvendigt at erstatte denne tandsubstans. Det gør vi med en plastfyldning, som forsegler rodsspidsen.

Tandkødet sys
Som afslutning på rodsspidsoperationen rengør vi operationsområdet og syr tandkødet sammen med et par sting. Samlet set varer indgrebet typisk mellem 40-60 minutter afhængigt af tandens placeringen.

Rodspidsoperation og priser

Som priser på andre tandbehandlinger er det vanskeligt at give et præcist svar på, hvad en rodspidsoperation koster. Prisen varierer nemlig meget afhængigt af, hvor kompliceret det enkelte indgreb er. En rodsspidsoperation af en fortand eller en hjørnetand er typisk billigere end rodsspidsoperation i en lille eller stor kindtand.

Derfor er det bedste, du kan gøre, at kontakte os og få en individuel vurdering af, hvad du kan forvente af din rodsspidsoperation og priser i denne forbindelse. Vi giver altid gerne et prisoverslag, inden behandlingen går i gang.

Kontakt

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
Tel: 44 97 53 00
Facebook

Åbningstider

Mandag 08.30 - 18.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 14.00
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.30

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 12 dagen før det aftalte besøg. Der kan opkræves gebyr hvis dette ikke overholdes.

Find os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os


Find vej